Publikacije avtorjev

Združba interesovZdružba interesov
Avtor: Matjaž Steinbacher
Leto izida: 2011
Strani: 255
Založnik: CreateSpace, ZDA
Nakup: Amazon.com
E-knjiga: Združba interesov (PDF)

Knjiga Združba interesov nas spominja – glede na dogodke, ki se trenutno odvijajo po svetu – da “nevidna roka” Adama Smitha tudi več kot dvesto let po izidu Bogastva narodov še vedno deluje.
HARRY M. MARKOWITZ, Nobelov nagrajenec za ekonomijo, profesor financ, UCSD

“To je zelo pomembna knjiga, ki prikazuje delovanje gospodarskega procesa. Knjiga na zelo jasen način pokaľe, zakaj v gospodarskem procesu, ki si prizadeva za učinkovitost, zaposlenost in blaginjo, ni prostora za politike.”
DAN GROSSMAN, Atlas Economic Research Foundation, predsednik nadzornega odbora

V svetu kapitalizmaV svetu kapitalizma: o morali, vrednotah in trgu
Avtorji: Matjaž Steinbacher, Mitja Steinbacher in Matej Steinbacher
Leto izida: 2009
Strani: 351
Založnik: Steinbacher, Slovenija
Nakup: Mladinska knjiga, Emka
E-knjiga: V svetu kapitalizma (PDF)

Knjiga V svetu kapitalizma se zoperstavi nevarnemu mitu, da je poslovanje nemoralno. Od Platona do Marxa in vse do socialistov današnjega časa, poslovanje zavračajo tisti, ki jim ni mar, da bi ga razumeli. To, da dober posel temelji na trdnih moralnih načelih, je nazorno prikazano v knjigi. Zato, ne samo, da je knjiga namenjena poslovnežem, ampak vsem kritikom trgovine.
DAN GROSSMAN, Atlas Economic Research Foundation, predsednik nadzornega odbora

“Avstrijski ekonomist, Ludwig von Mises, mi je nekoč dejal, da najbolj popolno obliko demokracije predstavlja svobodno tržišče, kjer vsaka enota denarja predstavlja glas potrošnika. Potrošnik je osrednja oseba kapitalističnega sveta, glasovi potrošnika, ki jih ta opravlja s svojim denarjem, pa najbolj pravilna oblika demokracije. Potrošnikovo glasovanje je vsakodnevna aktivnost, ker pa pri tem ni zaklenjen (kot pri mandatu politikov), lahko potrošnik spremembo svojega mnenja izrazi v trenutku, ko ga opazi.”
LEONARD P. LIGGIO, Atlas Economic Research Foundation, podpredsednik upravnega odbora

Komentiraj