O avtorjih

Matjaž Steinbacher je doktor ekonomskih znanosti z Ekonomske fakultete v Ljubljani; mentor Harry M. Markowitz, Nobelov nagrajenec za ekonomijo. Prispevek iz disertacije je Matjaž predstavil na ETH v Zürichu, na Univerzi v Kielu (Christian-Albrecht University) ter na 18. Mednarodni konferenci o numeričnih metodah v ekonomiji in financah, osrednji letni konferenci Združenja za numerično ekonomijo.

Matjaž se ukvarja z numerično ekonomijo in financami in je avtor več prispevkov iz omenjenih dveh področij. Poleg izbora portfeljev se še posebej ukvarja z vprašanjem kreditnega tveganja bank.

Matjaž je bil soustanovitelj Društva za svobodno družbo in glavni in odgovorni urednik društvenega časopisa Tribunal. Kot sourednik je leta 2009 izdal knjigo V svetu kapitalizma: o morali, vrednotah in trgu. Samostojno pa je leta 2011 izdal knjigo Združba interesov. Matjaž je bil tudi občasni kolumnist časnika Finance.


Matej Steinbacher se ukvarja z numerično ekonomijo in je avtor več prispevkov iz področja ekonomije in financ. Kot avtor in soavtor je bil prisoten na znanstvenih konferencah pod okriljem Združenja za numerično ekonomijo (Society for Computational Economics). Med drugim je imel predavanja na črnogorski Akademiji znanosti in umetnosti.

Matej je bil soustanovitelj Društva za svobodno družbo in njegov prvi predsednik. Obenem je bil urednik časopisa Tribunal in njegov kolumnist. Kot sourednik je leta 2009 izdal knjigo V svetu kapitalizma: o morali, vrednotah in trgu. Matej je bil tudi občasni kolumnist časnika Finance.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s